Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус

В плевенското село официално има седем човека под карантина

Кметът на плевенското село Буковлък сигнализира, че стотици са завърналите се от чужбина там, но само няколко от тях официално са под карантина. Росен Русанов, известен като кмета-шериф, предупреди в ефира на Нова телевизия за ръст на битовата престъпност, с която и той не би могъл да се справи.

"В Буковлък официално има седем човека под карантина. От чужбина обаче се прибраха много хора и продължават да идват. Контролът по границите и митниците е занижен и явно връзката е "счупена" някъде. Нещата не се случват. Притесненията са сериозни. Вирусът ще мине. Опасявам се, че битовата престъпност ще се повиши, особено в малките населени места”, каза Русанов.

Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус. „Имам такива притеснения. Вчера от13,30 до 16,30 съм се зразправял с този случай. РЗИ, кмета на града, патологията, личния лекар... Жената е била сърдечноболна, лежала е в болница по обясненията на сина й. Установяват, че имат възпаление в белите дробове, не е проблемът в сърцето и решават да я изпишат, вероятно да не компрометират болницата. И почива за няколко минути”, посочи Русанов.

"Жената е с множество сърдечни и белодробни проблеми. Многократно е подлагана на поддържащо лечение в болниците. Причината за смъртта ѝ е най-вероятно сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложили сме карантина на сина и на снахата на починалата. Карантината е до излизане на резултатите от взети проби”, посочи гл. инспектор Николай Недков от РЗИ-Плевен.