Футболен национал е под карантина в плевенското село Трънчовица

Ивайло Чочев не се плаши от коронавируса и стриктно спазва мерките на властите

Националът Ивайло Чочев, който от дълго време е извън футболните терени поради тежка контузия, се завърна в България. Халфът на италианския Пескара е под карантина в плевенското село Трънчовица, тъй като преди това е бил в Италия и Испания, предаде БНР.

Чочев увери, че не се плаши от коронавируса, като стриктно спазва мерките на властите. Вирусът обаче му попречи, за да продължи лечението си. 27-годишният плевенчанин получи фрактура на капачката точно преди година - в края на март 2019 в евроквалификацията с Черна гора в София (1:1), след което бе опериран в Монца. Наложи се обаче да мине през още операции, като лечението му продължи в Рим и Барселона. 

"Чувствам се добре, но сам се изолирах на село. В Трънчовица съм. Върнах се от Барселона, където бях на физиотерапия при доктор Рамон Кугат. Владо Стоянов и Мишо Александров също бяха при него. Той е лекувал Луис Суарес, а преди време и Мартин Петров, докато е играл в Атлетико (Мадрид). Минах три операции, но още ми се играе футбол. Надявам се скоро да се оправя. Вярвам, че ще се върна по-силен. Наистина много ми се играе и правя всичко възможно да се възстановя, спазвайки предписанията на специалистите", коментира Чочев.

"Положението навсякъде е тежко. Пусто е, няма хора по улиците. Единствено аптеки и магазини работят, както в България. В Барселона всички хора бяха с маски и ръкавици. В Трънчовица имам уреди, с които да тренирам. Запасих се с храна и няма да излизам докрая на месеца. Говоря с Валери Божинов. С него сме съотборници, но не сме били заедно в Пескара. Валери Божинов е доказан футболист. За лош негов късмет спряха първенството точно, когато отиде. Предстои ми ново пътуване до Барселона, но ще е след края на епидемията с коронавируса. Искам отново да играя футбол и ще направя всичко, което зависи от мен, за да се случи", каза още Ивайло Чочев.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"