Лайънс клуб "Огледало" с дарителска кампания за медици в борбата срещу COVID-19

Най-горещите точки в страната са болниците - на първо място медиците, които имат нужда от подкрепа сега

Дамите от Лайънс клуб "Огледало" започнаха дарителска кампания за набиране на средства в помощ на екипите от първа линия в борбата с коронавируса в УМБАЛ "Д-р Г. Странски".

"Носим отговорност като членове на най-голямата хуманитарна организация в света - Лайънс Интернешънъл. Отговорността към обществото - да сме там, където има нужда от нас. Призоваваме всички хора за подкрепа. Явно е дошъл момент, в който всеки да направи и невъзможното за да излезем от безизходицата. Всяка идея, съпричастност, финансова подкрепа, насърчаване ще са от значение и полза”, призовават от клуба.

Най-горещите точки в страната са болниците - на първо място медиците, които имат нужда от подкрепа сега. НЕКА ИМ ПОМОГНЕМ В ГРИЖАТА ЗА НАС, НАШИТЕ РОДНИНИ, ПРИЯТЕЛИ И БЛИЗКИ! Вярваме, че заедно ще успеем, са категорични дамите.

За справяне със създалата се епидемична обстановка в България, УМБАЛ „Д-р Г. Странски” ЕАД - Плевен има нужда от следните консумативи и апаратура:

1.Безконтактни термометри;
2. Дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH, ефективен и срещу Коронавирус;
3. Дезинфектанти за ръце, повърхности и под;
4. Предпазни защитни средства за медиците;
5. Апарат за изкуствена белодробна вентилация (респиратор);
6. Бактерицидни лампи.

Събраните средства ще се използват за поетапното закупуване на посочените консумативи и медицинска апаратура като се гарантира пълна отчетност и прозрачност. До момента с помощта на дарители от Лайънс клуб „Огледало” на многопрофилната болница са предоставени портативен ЕКГ апарат, дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH – 6 литра, безконтактни термометри – 17 броя.

Вярата в доброто ни дава надежда, че ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ!

Още за кампанията на: https://platformata.bg/bg/kauzi/686:covid-192/details/campaign.html