59 души отнесоха актове за разходки на открито в Плевенско, 18 са нарушили карантината

Продължават стриктните проверки на изградените контролно-пропускателни пунктове в областта

Продължават проверките на служителите от ОДМВР – Плевен за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Призовават се жителите на областта, завърнали се от чужбина да спазват задължителната 28-дневна домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установени такива случаи се образуват досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс. До 31 март служители от ОДМВР – Плевен са образували 18 досъдебни производства.

Засилени полицейски проверки има в паркове и пешеходни зони в цялата област. За констатирани нарушения на чл. 209а от Закона за здравето се съставят актове. В екипите, които следят за прилагането на противоепидемичните мерки участват служители на Охранителна полиция при ОДМВР – Плевен и Плевенски общински инспекторат. До отмяната на извънредното положение, който наруши противоепидемичните мерки въведени от министъра на здравеопазването се наказва с глоба. За установените нарушители – физически лица тя е в размер на 5 000 /пет хиляди /лева, а за еднолични търговци или юридическите лица се налага имуществена санкция в размер на 15 000 /петнадесет хиляди/ лева. До 31 март служители от ОДМВР – Плевен са съставили 59 акта.

Продължават стриктните проверки на изградените контролно-пропускателни пунктове в областта. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост. Препоръчва се на пътуващите, декларациите да бъдат попълнени, за да не се губи време при контрола.

Припомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., с 6 месеца. Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, спазвайте задължително противоепидемичните мерки.