Контактните със заразената с COVID-19 жена от Левски са с отрицателни проби

Заразената е в добро състояние, без сериозни оплаквания

Контактните със заразената с коронавирус жена от Левски са с отрицателни проби. Това съобщи кметицата Любка Александрова.

"В Левски нови случаи на заразени с COVID-19 няма. Съгражданката ни е в добро състояние, без сериозни оплаквания. Пробите на всички нейни контактни лица са отрицателни и хората са в добро здраве", информира градоначалничката.

"МБАЛ Левски днес официално декларира готовност с леглова база и екипи да приема за хоспитализация болни лица /Да не дава Бог/. И днес бяха раздадени стотици маски на граждани и в град Левски и в селата. Утре продължаваме до пълното снабдяване на жителите на общината", допълва Александрова.

"Днес на среща със собствениците на павилионите за бързи закуски - най-засегнати от противоепидемичните мерки, договорихме, че няма да събираме наеми от тях за периода, през който не могат да работят и реализират доходи. Някои от тях заявиха, че ще поддържат частично своята дейност на разнос по домовете и на самите павилиони имат координати за връзка. Други обаче отбелязаха, че предложената от държавата мярка за подпомагане т.нар. "60 на 40" не е положителна и са принудени да съкратят работниците си. Оставам с надеждата, че скоро ще отпадне нуждата от толкова строги мерки и отново ще може да работят и тези обекти. Искам накрая да благодаря на всички, че спазват мерките за изолация и носенето на предпазни средства на публични места! Пазете се!", пише още кметицата на Левски.