Разрешавaт нощния риболов, но само от брега

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури обаче призовава да останете вкъщи

Министърът на земеделието, храните и горите издаде заповед, с която се разрешава любителският риболов през тъмната част на денонощието само от брега през всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1 от ЗРА в определени със заповедта рибностопански обекти.

"Във връзка с настоящата усложнена епидемиологична обстановка призоваваме при извършване на любителки риболов през тъмната част на денонощието да проявявате обществена отговорност и стриктно да се придържате към указанията на Националния оперативен щаб за ограничаване на разпрострванението на COVID-19 и въведените противоепидемични мерки със заповедите на министъра на здравеопазването", посочват от ИАРА.

"Припомняме, че за справяне с разпространението на вируса е ограниченено струпване и движение на групи хора и спазване на дистанция от 2 метра между хората навън.

Апелираме към любителите риболовци, при осъществяване на своето хоби, освен правилата за отговорен риболов, да спазват и указанията на Националния оперативен щаб и да се съобразяват с въведените противоепидемични мерки от Министерство на здравеопазването.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Ви призовава да останете вкъщи", допълват от ИАРА.