Епидемичната обстановка в община Левски е спокойна, карантините се спазват

В ход е дарителска кампания за набиране на финансови средства в помощ на болницата в града

"Епидемичната обстановка в община Левски е спокойна. Случаи на заразяване няма. Карантините се спазват, констатирано от многобройни проверки на екипите на общината и полицията. Карантинираните наши съграждани са в добро здравословно състояние", съобщи кметицата Любка Александрова.

"Днес беше извършена от БКС дезинфекция на търговски площи в град Левски, гаров район, търговски обекти, централна търговска улица и пазарен площад и други места, където се пазарува. Навсякъде в града и селата са подготвени пощенските клонове за организирано раздаване на пенсии и недопускане на опасно струпване на хора пред гишетата", допълва кметицата.

Междувременно е в ход дарителска кампания за набиране на финансови средства в помощ на МБАЛ Левски за справяне с извънредната ситуация, свързана с епидемията от COVID-19.

В болницата вече е формирано отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние. Дефицитни се оказват на първо място предпазни облекла и дезинфектанти. "С разрастване на епидемията ще се появяват със сигурност и други нужди, които болницата трябва да посрещне. За никого не е тайна, че финансовото състояние на МБАЛ Левски, както и на повечето общински болници, не е цветущо. При все че през последните години в нея са настъпили положителни промени и известно стабилизиране, все още болницата изпитва финансови затруднения", посочват от сфомирания инициативен комитет, дал старт на кампанията. Подкрепата си са за нея дали кметицата Любка Александрова и Общинския съвет в лицето на г-н Тома Терзиев.

"Очакваме да откликнат всички, които осъзнават сериозността и трудността на ситуацията, в която е поставен светът в момента и жителите на община Левски в частност", допълват те.

Данните за дарения са както следва:
МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД
BG90FINV91501317429905 - дарителска банкова сметка на МБАЛ Левски, която е освободена от такси
ПИБ АД
Основание: Дарение COVID-19