БЧК раздава хранителни продукти в област Плевен

1841 допълнително включени уязвими граждани ще получат пакети с продукти от първа необходимост

1841 допълнително включени уязвими граждани в област Плевен ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от АСП. От 03 до 16 април 2020 г. поетапно ще бъдат раздадени хранителните пакети.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В раздаването активно ще участват служители и доброволци на БЧК в област Плевен. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания.

В град Плевен са раздадени храни на 3 лица под карантина и 39 над 65 г. От 6 април раздават в общините Белене, Левски и Д.Дъбник, от 7 април – Никопол, Пордим и Кнежа, от 10 април – Искър, Ч.Бряг, Гулянци и Д.Митрополия.

Всички общински кметове оказват активна подкрепа, за да достигнем до всеки от нуждаещите се.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.