Митко Кузманов поведе български спортисти на битка за живота на болно дете от Белене

Организират благотворителен онлайн търг под наслов "Българските спортисти в подкрепа за Калоян"

Втората ракета на България по тенис Димитър Кузманов се включи в благотворителна инициатива. Целта е събирането на средства в помощ на 13-годишния Калоян от Белене, който през 2015 година е диагностициран с тежката диагноза „остеосарком“.

"Здравейте приятели, Казвам се Димитър Кузманов, втора ракета на България по тенис на корт. Реших да запиша това видео, за да дам началото на една благотворителна инициатива!

Става въпрос за малкия Калоян! През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза ,,остеосарком”. Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща - този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат дестката му усмивка. Химиотерапиите вече не действат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса", разказва Кузманов.

"Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян в битката с тежката болест! За целта организираме онлайн търг под наслов "Българските спортисти в подкрепя за Калоян", който ще се проведе в моята фейсбук страница. Всеки един от нас ще дари предмет или артикул, свързан със спорта, който практикува, като събраната сума от всеки един такъв ще отиде в дарителскaта сметка на Калоян! Щастлив съм, че успях да събера 25 спортиста от 13 различни вида спорт! Щастлив съм, че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи  ида помогне! Вярвамее, че и вие ще се включите!", казва още в специално видео Митко Кузманов.

"Началото на търга ще бъде този четвъртък 16 април и ще продължи до 30 април, включително! Всеки един от вас може да станe част от голямото спортно семейство на България и заедно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот!", допълва националът ни по тенис.