Община Долна Митрополия дава старт на кампанията "Купи и подари"

Инициативата има за цел да провокира доброто у жителите на общината

"Поставяме начало на инициатива, която да провокира доброто у жителите на община Долна Митрополия и да ги стимулира да подпомогнат нуждаещите се наши съграждани. Действията ни са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведеното извънредно положение на територията на Република България. Засегнати от това са много лица и семейства, които останаха без работа, не получават подпомагане и не разполагат с финансови средства за осигуряване на ежедневните си нужди от храна", съобщават от Община Долна Митрополия.

Кампанията е под наслов "Купи и подари" и се изразява в следното:

  • Служителите от Общинска администрация Долна Митрополия събират финансови средства за закупуване на пакетирани хранителни,  продукти от първа необходимост – варива, захар, олио, брашно и др. и при строг контрол ще се разпределят на нуждаещи се. В първия ден на кампанията, с лични средства, са закупени 300 броя по 5 кг. пакети брашно;
  • Осигурява се възможност за гражданите да подарят хранителни продукти, като:

В хранителните магазини на територията на общината ще се определят места (кошници, кашони, др.) за поставяне на закупени от гражданите продукти. Всеки, който пожелае да дари може да закупи количество хранителни продукти и да го постави на тези места или да го занесе в съответното кметство. Два пъти дневно кметът на населеното място или друго определено лице ще посещава търговските обекти, включени в инициативата и ще приема, с приемо-предавателен протокол, дарените продукти;

Осигурява се възможност на хора, които желаят да дарят парични суми да го направят на следната банкова сметка:

BG78IABG74738410032300

Вид плащане 445100 – Кампания „Купи и подари“

Събраните средства ще се използват за закупуване на хранителни продукти и предоставянето им на нуждаещи се лица и семейства.

"Призовавам всички да се включат, според възможностите си. Да се справим с кризата заедно, с общи усилия. Нека в навечерието на Светли християнски празници да проявим щедрост и да бъдем добри!", апелира кметицата Поля Цоновска.