Спортни звезди даряват ценни спомени за лечението 13-годишния Калоян от Белене

Сумата необходима за лечението на Калоян е близо 900 000 лева

Както вече писахме, втората ракета на България в тениса Димитър Кузманов организира благотворителна кампания в подкрепа на 13-годишния Калоян от Белене, който се нуждае от средства за лечение на тежко заболяване. В инициативата ще се включат 25 от най-големите ни спортисти. Тя е подкрепена и от Министерството на отбраната и Българската армия, тъй като майката на момчето е военнослужещ.

"Лечението е непосилно за родителите. Скъпо е. Детето е настанено в онкологичната клиника в Пловдив, а аз съм роден в Пловдив. Поех ангажимент да помогна с каквото мога. Обещах да организирам благотворителен онлайн търг. В него събирам елита на българския спорт. Всеки един от нас ще вари важен и ценен за него артикул или предмет, свързан с вида спорт, който практикува. Тези предмети ще се разиграват в моята фейсбук страница“, сподели втората ни тенис ракета Димитър Кузманов пред  БНР и допълни:

"Там всекидневно ще се качват видеа с различни спортисти, които ще обясняват какво даряват. Те ще призовават хората да се включат. Събраната сума от търга ще бъде преведена по сметката на Калоян за да подпомогнем лечението му. Не трябва да забравяме, че има хора, които всекидневно се борят с много по-тежки заболявания и ситуацията с тях е кризисна, не само в определен период от време, а с години. Смятам, че ние трябва да бъде съпричастни. Всеки един от нас е спортист на световно ниво, за това трябва да дадем гласност като хора, които могат да бъдат чути.“

До момента Димитър Кузманов е привлякъл към кампанията 25 свои колеги от 13 вида спорт.

„В кампанията ще се включи най-успешният, за мен, отбор в българския спорт – ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз от Игрите в Рио де Жанейро. Те ще дарят книга свързана с историята им. Християна Тодорова, отделно, ще дари своя златен медал- първия, който печели с момичетата от световна купа. Едмон Назарян, който скоро стана европейски шампион, ще дари трикото си. Аз ще даря ракетата с която постигнахме 9-то място на световното първенство в Австралия. Йордан Йовчев, Цветана Пиронкова, Радо Янков също ще се включат“, разказа втората ни ракета.

Търгът стартира днес и ще продължи 2 седмици. Наддаването ще става с коментар под самите видеа. Когато търгът завърши артикулите ще бъдат изпратени при хората, които са ги спечелили.

Сумата необходима за лечението на Калоян е близо 900 000 лева. Една трета от нея вече е събрана