В Гулянци е констатиран първи случай на COVID-19

Кметът Лъчезар Яков се обърна към жителите с апел да спазват противоепидемичните мерки

В община Гулянци е констатиран първи случай на COVID-19. По този повод кметът Лъчезар Яков се обърна към жителите с апел да спазват противоепидемичните мерки!

"Да ограничим разпространението на заболяването е наша обща отговорност. Знам, че е трудно, но в интерес на личното Ви здраве и това на околните – ограничете до минимум социалните контакти и пътуванията, не излизайте от дома си без основателна причина, винаги носете маска на обществени места и спазвайте дистанция. Обяснете на децата колко е важно да стоят у дома и не им позволявайте да се събират. Колкото по-стриктни сме в изпълнението на разпоредбите, толкова по бързо ще излезем от трудната ситуация", заяви Лъчезар Яков.

Гражданите на общината могат да подават сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки на тел: 112 или на дежурния телефон на Община Гулянци: 065612196, при гарантирана анонимност.

"Целта на органите на реда и местната власт не е да наказва, а да работи в помощ на хората, но Ви уверявам, че ще бъдем безкомпромисни при констатиране на нарушения", отбелязва кметът на Гулянци.