Няма заразени с COVID-19 в администрацията на община Симитли

Общинска администрация работи в епидемичен режим

Няма вирусоносители сред служителите в общинска администрация Симитли. Утре, планово, ще бъдат тествани и по-широк кръг от хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с други лица.
26 служители в администрацията бяха тествани, след като бе потвърдена положителната проба за COVID-19 на Васил Падешки. Всички тестове, които бяха направени на служители в администрацията, са отрицателни. Това потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Положителни са PCR-тестове на всички в семейството на Васил Падешки. Те са поставени под карантина за 14 дни в дома им, уточни д-р Калоянов.
Планово утре ще бъдат тествани хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с широк кръг от хора. Задължително ще бъде проверен статуса на всички от Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани. Община Симитли е осигурила 200 теста за работещи на т.нар. „първа линия“.
Общинска администрация Симитли работи в епидемичен режим, съобразно всички разпоредби и предписания по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Не са наложени, нито се налагат други мерки предвид ситуацията от последното денонощие.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"