Контролът на КПП-тата в Плевен продължава и през почивните дни

МВР започва операция за контрол на мотористи, ще има строги проверки за пияни и дрогирани водачи

Осем са изградените КПП на територията на община Плевен, напомнят от ОДМВР. Те са изградени с цел превенция на коронавируса. Строгите мерки и ограничения в придвижването са в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването.

Контролно-пропусквателните пункта са на път Плевен – Ловеч, София – Плевен, Плевен – село Гривица, Плевен – село Опанец, Плевен – местност Комудара за селата Търнене и Дисевица, Плевен – стъкларски завод, Плевен – село Къшин и Плевен – село Радишево.

Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само при неотложност на пътуването – здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес.

Полицаите не са там, за да наказват и репресират, а да запазят здравето и живота на хората, посочват от пресцентъра на МВР. Призвът към хората е да ограничат пътуванията.

Екипите на пътната полиция ще следят за нарушения по ЗДвП. Започва операция за контрол на мотористи, ще има строги проверки за пияни и дрогирани водачи, както и за висока скорост.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"