БФТенис: Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители!

Разрешиха спортовете на открито от 4 май

Премиерът на България Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Националният оперативен щаб на извънреден брифинг в Министерски съвет обявиха дългоочакваната новина – разрешава се от новата седмица практикуването на индивидуалните спортове на открито и се отварят тенис кортовете при спазване на съответната дисциплина и необходими противоепидемични мерки, обявиха от Българската федерация по тенис.

"Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители! След 6 седмици ежедневна работа и диалог с различни институции, БФТ се радва, че отново може да се върнем към тренировките на любимия ни спорт“, написаха те.

От началото на извънредното положение до днес кризисният щаб към БФТ бе в диалог с ММС, десетки специалисти, ITF, Tennis Europe и лицензираните тенис клубове в страната. БФТ има изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките. БФТ предлага и всеки тенис клуб да назначи „Отговорник за прилагане на хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 епидемия“.

В клубовете, които разполагат с административен директор - той ще изпълнява тази роля, а в по-малките клубове - това ще е главният треньор на клуба.

Клубовете в страната вече бяха запознати с въпросните мерки при проведените разговори с представители на УС, но до края на деня ще ги получат официално. БФТ е готова и с изготвена програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани.