Мъж и жена пострадаха при катастрофа с мотор между Чомаковци и Червен бряг

Настанени са за лечение в клиника по ортопедия без опасност за живота

На 1 майоколо 15:00 часа в полицията в Червен бряг е постъпил сигнал за ПТП с пострадали. Инцидентът е станал на път между град Червен бряг и село Чомаковци. Местопроизшествието е запазено от автопатрул.

От извършения оглед е установено, че 34-годишен столичанин – водач на мотоциклет "Хонда ЦБР 900", при излизане от ляв завой е изгубил контрол над управлението. Мотоциклетът се удря в мантинела, вдясно по посока да движението. Вследствие на удара шофьорът получава фрактура на лява ключица, а 27-годишна, возеща се на задната седалка получава фрактура на лява ключица и фрактура на лява бедрена кост. Двамата са транспортирани в спешно отделение към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен.

Настанени са за лечение в клиника по ортопедия без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство "Дрегер 7410", като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство  за престъпление по чл.343, ал.1, буква "б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.