Бум на нарушителите на карантината в Плевенско

Сезирана е прокуратурата

Служители на ОДМВР – Плевен са образували шест досъдебни производства и две бързи производства за престъпление по чл. 355, ал.2, прил.3, във връзка с ал.1 от НК. За периода от 4 май до 6 май са извършени проверки на адреси на лица, поставени под карантина.

Установено е, че 54-годишен от село Ленково, 52-годишна и 53-годишна, и двете от град Славяново, 50-годишен от село Чомаковци, 40-годишен от град Ловеч и 26-годишен от град Кнежа са нарушили мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората - т.6 от заповед №РД-01-130/17.03.2020 година на министъра на здравеопазването на РБ, свързана с предотвратяването, разпространението на вируса Covid-19 на територията на страната.

И шестимата не са открити на адресите, посочени в саморъчно попълнени от тях формуляр. Деянията са извършени по време на извънредно положение, обявено с решение на НС от 13.03.2020 година.

В същото нарушение са засечени и 18-годишен жител на село Асеновци и 55-годишен от град Левски. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства. Сезирана е прокуратурата.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия