МБАЛ - Благоевград получи 100 000 лева за борба срещу COVID-19

Те ще бъдат за снабдяване с медицински консумативи и апаратура

VIVACOM дарява 100 000 лв. на МБАЛ - Благоевград за борба срещу COVID-19. Средствата ще бъдат използвани за снабдяване с медицински консумативи и апаратура.
„Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред неочаквана ситуация и колкото и да сме подготвени, с каквито и експерти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни. С дарението ще осигурим необходимите медицински материали на здравните работници, които са в пряка битка с COVID-19 и се борят за живота на пациентите, които лекуваме тук“, каза изпълнителният директор д-р Огнян Митев.
Средствата са събрани в инициативата, с която VIVACOM обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.  
Инициативата е само една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за подкрепа на обществото и по-бързо справяне с епидемията. Всички активности на телекома, обединени под мотото Оствамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/home
Дарения ще получат и Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в София, както и Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен. VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на трите лечебни заведения в страната, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"