ПГ по механоелектротехника - Плевен отбелязва празника си!

Тази година гимназията посреща празника в особена, нетипична обстановка

69 години oт създаването си отбелязва днес Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен. По този повод публикуваме обръщение на директорa на гимназнията Цветелина Стойкова.

"Скъпи колеги и ученици, партньори и приятели, днес е ден за празник!

Днес, 11 май, отбелязваме празника на ПГМЕТ - Плевен.

Тази година посрещаме празника в особена, нетипична обстановка. Живеем в тревожно и сложно време. Но независимо от извънредната ситуация, всички ние заедно показахме, че можем да преоляваме не само върховете на науката, но и сложните житейски проблеми. Учим във виртуални класни стаи, учим по електронни учебници, дори днес празнуваме виртуално. Но ние сме уверени, че заедно ще се преборим със ситуацията, защото неведнъж сме показвали, че сме силни и упорити.

Скъпи колеги, искам най-сърдечно да ви поздравя с празника на училището и лично от мое име да ви благодаря за всеотдайния труд, усърдието и упоритостта; за това, че за броени дни успяхме заедно да преодолеем поредното препятствие в живота ни - дистанционното обучение.

Бъдете здрави вие и семействата ви!

Скъпи ученици, в днешния динамичен пазар на труда вие сте символ на успешна професионална реализация. Затова вие сте нашата гордост, но и нашето свидетелство за успеха, нашата визитна картичка пред обществото! Ние отдавна сме разбрали, че образованието не е цел, а път. Път, по който вървим заедно. И най-важните години, когато вие израствате като хора, ние, вашите учители, сме до вас, пред вас като опора и като закрила. Вашето образование започва с прекрачването на прага на училище, но продължава цял живот! Днес системата на дуалното обучение дава възможности за професионално развитие, защото вие провеждате своите стажове и практики във водещи фирми, където доказвате себе си, но доказвате и на какво и как сме ви научили, как сме ви подготвили за живота извън класните стаи. По този начин трупате опит и изграждате силен характер. Драги момичета и момчета, бъдете здрави, бъдете силни! Пазете родното училище в сърцата си! Бъдете все така дръзновени и упорити! Вярвайте и в най-смелите си мечти! Почитайте вашите учители!

Благодаря най-искрено и на непедагогическия персонал, че не пожали време и труд за нашето общо благо.

Скъпи партньори и приятели! Благодаря ви, че днес сте с нас. Убедена съм, че и напред ще търсим нови решения на новите задачи. Благодаря за подкрепата и желанието да работим заедно.

Честит празник!"

Цветелина Стойкова, директор на ПГМЕТ - Плевен