Над 236 000 лв. са постъпилите дарения по кампанията на БЛС "За героите в бяло"

Дарители в кампанията са много фирми, организации и институции, но и физически лица отделили част от доходите си

Точно 50 дни от началото на инициативата "За героите в бяло" по сметката на Български лекарски съюз са получени 236 369 лева.

"Признателни сме за щедростта на всички онези дарители, отдели средства, за да подпомогнат в осигуряването на по-добра защита на медицинския персонал в цялата страна”, заявяват от БЛС.

Поредното дарение в размер на 15 000 лева е постъпило от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА).

БЛС сърдечно благодари и на всеки дарител, включил се в кампанията с материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба и др.

Дарители в кампанията са много фирми, организации и институции, но и физически лица отделили част от доходите си. БЛС сърдечно благодари и на всички онези хора, които са отделили по 5, 10 или 15 лв., за да помогнат на героите в бяло.

"Кампанията е това, което е благодарение на съпричастността и големите сърца на всички Вас. Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи, защото техният цвят неслучайно е белият и защото понякога и те имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто. Благодарим Ви, колеги! Поклон!”, заявяват още от БЛС.

Разпределянето на личните предпазни средства към "героите в бяло" ще продължи и в следващите дни, казват още от БЛС.