В Плевен се проведе заседание на областния кризисен щаб за борба COVID-19

Акцент беше насочен към извършването на непрекъсната проверка на карантинираните лица

В Областна администрация – Плевен днес се проведе заседание на Областен кризисен щаб за борба с коронавирус, председателстван от г-н Мирослав Петров – Областен управител на област Плевен.

На срещата д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ Плевен запозна присъстващите с Решение на МС за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г. и представи актуалната обстановка в област Плевен във връзка с разпространението на заболяването.

В дискусията се отчетоха и мерките, взети по изпълнението на Заповед №РД-09-69/04.05.2020 г. на областен управител на област Плевен свързана с посещенията на обекти на открито.

Акцент беше насочен към извършването на непрекъсната проверка на карантинираните лица въз основа на списъците, предоставени от РЗИ-Плевен.

От своя страна д-р Иван Йорданов, директор на ОДБХ – Плевен сподели, че се следи за стриктно спазване на изискванията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници)  за прилагане на противоепидемичните мерки.

Доц. д-р Цветан Луканов, директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, докладва за готовността на здравното заведение за прием и лечение на болни от COVID-19, относно обезпечение с медикаменти и леглова база.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен