Владислав Монов: Панорама мол Плевен отваря в понеделник при спазване на мерки

"Панорама мол Плевен" първи от моловете в страната въведе облекчен режим за наемателите

Kaкто вече стана ясно, премиерът Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на моловете от понеделник. По този повод потърсихме за коментар Владислав Монов, управител на един от най-големите молове в Северна България - "Панорама мол Плевен".

"Първо, искам да честитя празника на всички плевенчани. Пожелавам им да са живи и здрави и да минем по-леко през настоящата ситуация. Това, което в момента получихме като информация е, че министър-председателят дава разрешение в понеделник да се отворят моловете. Искам да съобщя, че Панорама мол Плевен ще бъде отворен в понеделник, 18 май, в 10,00 часа. Изчакваме заповедта на министъра на здравеопазването, за да видим противоепидемичните мерки, които ще бъдат наложени. Ще бъде много трудно на част от наемателите да реагират и да заработим веднага на сто процента, но мисля, че в следващите два дни с общи усилия ще успеем да се справим.", заяви Владислав Монов.

"Апелът ми ще бъде към гражданите и той е да се спазват мерките, които ще бъдат наложени от здравния министър. Те ще бъдат за всички нас и заедно трябва да направим необходимото, за да не допуснем разпространение на заразата. В мола и до ден-днешен се дезинфекцира по три пъти", отбеляза той.

Припомняме, че "Панорама мол Плевен" първи от моловете в страната въведе облекчен режим за наемателите, освобождавайки ги от наем за периода на карантината и искайки по 1 евро на кв.м вместо договорната такса сървис.

"Това, с което се гордея е, че задържахме всеки един наш служител. Нямаме нито един уволнен и си запазихме целия персонал от хора. Повод за гордост е, защото не реагирахме първосигнално и не изгонихме абсолютно всички на борсата. Да, поехме голяма загуба, но така или иначе това не се случва само при нас, а е нещо, което виждаме в световен мащаб. Дадохме си сметка, че здравето на посетителите и персонала е по-важно", каза още Владислав Монов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен