Ивет Горанова се подготвя на "Белмекен" при засилени мерки

Все още няма яснота кога ще има официални състезания

Ивет Горанова е на лагер с националния отбор по карате във високопланинския спортен комплекс "Белмекен". Подготовката ще продължи до 2 юни, като към момента все още няма никаква яснота кога ще има официални състезания.

"Началото може би беше лек стрес, защото ние не сме свикнали да сме затворени на едно място толкова много време. След толкова много пътувания и състезания беше малко трудно, но лично на мен ми повлия добре, защото имах време да си отпочина от всички състезания и лагери. Събрах енергия и се подготвих за следващите състезания, които ми предстоят“, сподели за БНР най-добрата ни състезателка по карате Ивет Горанова.

"Тези два месеца бях вкъщи. Тренирах всеки ден, не си позволявах повече от един ден почивка. Виждах се с приятели от време на време. С треньора ми се чувахме всеки ден, казваше какво да тренирам и аз го изпълнявах. Имах възможността да взема всички уреди и всички необходими неща за тренировка. Тренирах нормално вкъщи. Имах всички условия, защото съм в къща с голям двор. Можех да правя всякакъв вид тренировки, дори и тичания", каза още Ивет.

"Мерките за безопасност тук на Белмекен са доста строги. Нямаме право да се храним заедно. Всеки е в индивидуална стая. По време на тренировка трябва да спазваме метър и половина разстояние, но не знам как ще стане това. Може бе ще правим само техника без спаринг. Навсякъде носим маски, не трябва да се здрависваме и нямаме право да напускаме базата“, допълни бронзовата медалистка от световното първенство през 2018 година.

"На мене лично тази неизвестност и това, че не знаем кога ще имаме състезание малко ме демотивира. Трябва да успеем да задържим тази мотивация занапред. Говори се, че тази година може би няма да има никакви състезания и те ще започнат чак януари", коментира още Ивет Горанова, която ще преследва олимпийска квота