Панорама мол Плевен отвори врати при стриктни мерки за хигиена и дистанция (Снимки)

Моловете у нас отвориха врати, след като над 2 месеца бяха затворени заради извънредното положение

След двумесечна пауза моловете в страната отвориха врати при всички необходими противоепидемични мерки срещу COVID-19. Към момента остава единствено забраната на територията на търговските комплекси да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения.

От днес и Панорама мол Плевен отново работи за плевенчани и гостите на града. Решихме да проверим на място каква е ситуацията в търговския център и спазват ли се изискванията, разписани в заповедта на министър Кирил Ананиев.

Първите клиенти прекрачиха прага на мола малко след 10,00 часа и бързо показаха, че са запознати с правилата. Струпване на хора или опашки пред обектите в търговския център нямаше, като всички спазваха изискването да са с маски - както клиентите, така и персонала. Видимо, от хората под внимание е взета и препоръката за физическа дистанция в магазините, като тя е желателна и при използването на ескалаторите.

Спазват се и други условия. Асансьорите обслужват само партер, ниво +1 и +2, а ползването им е допустимо за максимум трима души.

За безопасността на своите клиенти от Панорама мол Плевен извършват ежедневна дезинфекция на всички повърхности, а дезинфекциращи препарати са на разположение на посетителите на всяко ниво в търговския център.

Всички клиенти са свободни да премерят избраните от тях дрехи и обувки, но е важно да знаят, че без маска няма да бъдат допускани и ще бъдат връщани от охраната.

Търговците са наясно, че след двумесечната пауза клиентите ще продължат да бъдат с една идея по-предпазливи, но вярват, че постепенно ситуацията ще се нормализира и хората ще се върнат в обичайния си ритъм на пазаруване.

Припомняме, че "Панорама мол Плевен" първи от моловете в страната въведе облекчен режим за наемателите, освобождавайки ги от наем за периода на карантината и искайки по 1 евро на кв.м вместо договорната такса сървис. Управителят Владислав Монов споделя, че въпреки тежката инономическа ситуация в световен мащаб, в "Панорама мол Плевен" няма нито един уволнен служител през изминалите два месеца.

От ръковдоството на Панорама мол Плевен отправят призив към всички свои клиенти да бъдат отговорни както към своето здраве, така и към това на околните.

Още снимки: Панорама мол Плевен отвори врати при стриктни мерки за хигиена и дистанция /ГАЛЕРИЯ/