Плевенски полицаи се изправят пред съда заради подкупи

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 20.05.2020 година, състав на Плевенски окръжен съд, ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура град Плевен, против двама обвиняеми.

К.М.И., на 40 години, от град Плевен, е обвинен в това, че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Пред съда ще се изправи и К.Г.М. на 49 години, обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП - престъпление по чл.302, т.1 – предложение предпоследно вр. с чл.301, ал.1 от НК.