6 плевенски дружества получиха разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение

От 21 май НАП възобновява изпълнението за закъснели плащания

1400 дружества са получили от Национална агенция за приходите разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение, 6 от които са плевенски . Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.

От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.

"В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.