ЕЦНП - Плевен със силен старт в турнира на снайперските тимове в Сухопътните войски

Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти

Днес, 20 май, на Огневи комплекс „Батмиш” - Сливен започна турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски, който ще продължи 26 часа. Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти.

Дисциплините, в които мерят сили снайперистите от Сухопътни войски, са „Издебване” в продължение на три часа, „Динамична стрелба с пистолет "Макаров" - два часа, "Ориентиране", което се извършва през нощта – от 3,00 до 7,30 сутринта. Турнирът ще приключи на 21 май със "Стрелба със снайперова пушка", която ще продължи четири часа.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участват отбори от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, Бригадно командване -Благоевград, Единен център за начална подготовка - Плевен, Първи разузнавателен батальон – Свобода и 101-ви алпийски полк - Смолян.

Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти - Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, който изтъкна спецификите, с които се отличава подготовката на снайперистите и пожела успех на всички участници.

Огневи комплекс "Батмиш" е познат терен за домакините и затова ЦПС - Сливен не сформира свой отбор, а участва с добре подготвен съдийски състав.

В първата дисциплина "Издебване" най-добре се представиха тимовете на 2 мбр, Бригадното командване и ЕЦНП - Плевен. Това е добро начало, но за крайното класиране са важни точките и от четирите дисциплини.