Невяна Владинова поднови тренировки

Плевенчанката е на лагер в "Спортпалас"

Най-добрите гимнастички на България подновиха съвместни тренировки след двумесечната пауза заради коронавируса. Това се случва при спазване на всички противоепидемични мерки.

Воденият от Весела Димитрова национален ансамбъл се готви в залата на комплекс "Раковски", а индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн използват базата "Спортпалас" във Варна.

"Най-важното е, че момичетата се чувстват перфектно както физически, така и психически”, увери кондиционният треньор на националния отбор Цветелина Кирилова. Бившата ни звезда в атлетиката добави пред БНР: "Много ще се радвам да я има олимпиадата в Токио догодина, защото ако тя не се проведе през 2021, отиваме към неприятен цикъл, който дори и по време на война не го е имало”.

 Всички съоръжения в "Спортпалас", където се намира Неви Владинова, се дезинфекцират, за да отговарят на изискванията за хигиена в условията на борбата с коронавируса. Докторите Любомир Младенов и Борислав Ташев измерват по няколко пъти на ден температурата на състезателите и техните треньори, а достъпът до базата за външни лица е забранен.