Обсъждат бъдещето на футболния Спартак на Общо събрание

Красимир Бислимов с коментар пред Plevenutre.bg за случващото се в клуба

На 10 юни ще се проведе Общо събрание на футболния Спартак. Това научи Plevenutre.bg от разговор с треньора на тима Красимир Бислимов.

Както вече стана ясно, първенството във Втора лига бе прекратено и Спартак изпада при аматьорите. До решението се стигна заради ситуацията с коронавируса и проведено допитване до всички отбори, като позицията на плевенския клуб е била шампионатът да не продължи, но и да няма изпадащи.

"Не си подадохме навреме и документите за лицензиране пред БФС за следващия сезон във Втора лига. Не знам по каква причина - некомпетентност, невежество или нарочно не са искали... В такъв кризисен момент можехме да го вземем под внимание това и поне да покажем, че имаме желание да продължим. Изпуснахме срока и така сякаш показахме, че искаме да се махаме. От футболния съюз така го тълкуват сигурно. Ако си бяхме подали документите навреме, щяха да го вземат под внимание и можеше да останем. Можеше административно да ни оставят, няма как да знаем. Но и това, че прекратиха първенството беше най-голямата глупост за мен. 12 кръга имаше все пак до края, всичко можеше да стане. Можеше да си се спасим резонно, а не така да се определя класирането. Всичко се случва, това е футбол. Не е справедливо това, което го направиха", коментира Бислимов пред Plevenutre.bg.

"Нямаме пари. Преди да влезем в "Б" група финансово нещата не бяха толкова зле. Няма как като не плащаш, да изискваш. Към момента имаме да получаваме четири заплати и три премии. Това за професионалния футбол е пребиване. Ние нямахме една стотинка, бяхме единственият клуб без бюджет. Няма как да искаш от тези момчета да играят и да дават максимума от себе си. Бяхме в ситуация, ако може да намерим днес някой бизнесмен да извади 5-6 хиляди лева да даде и да се плаща така... По този начин играчите вече не мислят за футбол, мислят за всичко друго. Направиха си пиар преди избoрите някои хора и после... нищо. Така няма как да имаме футбол", коментира Бислимов.

"Въпреки всичко съм оптимист, голям. Аз съм спартаклия. Много е важно кой ще влезе сега в УС, какъв бюджет ще имаме... Важна ни е организацията, защото рибата се вмирисва откъм главата. Много е важно как се управлява един клуб. Ако спортно-технически щаб, футболисти и ръководство не вървим ръка за ръка, нищо няма да се получи. Спортно-техническият щаб и играчите сме добре, разбираме се, има я комуникацията. Но ръководството, като не може да подсигури нужните средства и условията за работа, оттам идват проблемите", заяви още Краси Бислимов.

По думите му в клуба трябва да влязат хора, които имат желание да се ангажират с цялото си сърце за случващото се в Спартак. Самият той пък ще реши дали остава начело на тима, след като станат ясни резултатите от Общото събрание.