До 30 юни се удължава срокът за кандидатстване по схемата 60/40

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни

До 30 юни се удължава периодът, за който работодателите могат да кандидатстват за изплащане на компенсации за запазване на заетостта на работниците и служителите след отмяната на извънредното положение и обявяването на извънредната епидемична обстановка в страната. Това решиха социалните партньори, които обсъдиха проект за промени в постановлението за държавната помощ, добило известност като схемата 60/40, предаде БНР.

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не по-дълъг от три месеца срок.

В 11-ия пореден списък с одобрените работодатели по схемата за подпомагане 60 на 40, публикуван на сайта на Националния осигурителен институт, са общо 1020 дружества от различни сфери на дейност.

Футболни и спортни клубове, Рилският манастир и Малък градски театър "Зад канала", са сред получателите на държавна помощ за запазване на заетостта.

До момента са преведени компенсации за общо 38 млн. лв за 6500 компании. Целта е да бъде запазена заетостта на близо 100 000 души.