Засилен полицейски контрол в област Плевен по време на предстоящите почивни дни

Затягат контрола по пътищата през почивните дни

Служителите на "Пътна полиция" от ОДМВР – Плевен ще подпомагат и при необходимост ще регулират движението, за да могат гражданите да се придвижат лесно и безаварийно през предстоящите почивните дни. С оглед очакването за придвижването на голям брой моторни превозни средства ще бъде засилен полицейският контрол в цялата област. 

Основното, за което ще следят екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби. Патрулите ще бъдат стриктни и по отношение на използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

Успоредно с това ще се извършва и контрол на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

Специален акцент ще бъде и контролът на дву- и триколесни моторни превозни  средства. При тях ще се следи за недопускане на управление от неправоспособни водачи, състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер. 

Служителите ще следят за безопасността на движението, спазването на противоепидимичните мерки, както и на обществения ред.

Силите на реда в градовете ще са насочени прериоритетни в районите на училищата, паркингите на големите хранителни магазини, моловете и местата, където е възможно струпването на голям брой хора. Ще има и екипи, които ще следят за опазването на обществения ред