"Доброволци за Кайлъка" изграждат панорамен кът за отдих при язовир "Тотлебенов вал"

Проектът е по Програма за общностно развитие на Български фонд за жените (БФЖ)

През месец декември се проведе конкурс по Програма за общностно развитие на Български фонд за жените (БФЖ), в който от 97 кандидатури бяха одобрени 20 кандидати, чиито проекти да бъдат финансирани. Представител на сдружение "Доброволци за Кайлъка" кандидатства с проект "Панорамен кът за отдих при язовир "Тотлебенов вал", за който получи финансиране в размер на 500 лв. С финансова помощ се включиха и Ротари клуб Плевен Центрум, като подпомогнаха инициативата с 350 лв. за закупуване на соларното съоръжение.

Кътът се състои в изграждане и монтиране върху т.нар. "Попска скала" на 6-метров сглобяем алуминиев пилон със соларно осветление, на който да бъде окачен българският трибагреник. На отсрещния бряг на язовира ще бъдат монтирани пейки, които да осигуряват спокойна почивка и възможност за наслаждение на красивата природна гледка, а в района ще бъдат поставени кошчета за отпадъци, които да възпрат масовото замърсяване.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 30 юни, а всички граждани, желаещи да помогнат, могат да се свържат с представители на сдружението във Facebook групата "Доброволци за Кайлъка".