Мартин Митев: 24 май е най-светлият български ден

Нека продължим да бъдем достойни следовници на просветителите, които милеят за род и родина, призова той

Приветствие на Председателя на Общински съвет - Плевен по повод на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

"Уважаеми преподаватели,

хора на знанието, изкуството и културата,

Скъпи плевенчани,

На 24 май отбелязваме един от най-обичаните български празници - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

24 май е най-светлият български ден, защото е единственият, в който всички ние крачим заедно в една посока, водени от химна на родното слово.

Това е денят, в който всеки отправя думи на благодарност към учителите, към творците и към всички онези, които милеят за българщината. Ден на словото, на просвещението и духовността!

За пореден път днес ние засвидетелстваме своето уважение към делото на първоучителите - Св. Св. Кирил и Методий, към всички, които носят и предават на следващите поколения силата на словото и уважението към знанието!

Нека продължим да бъдем достойни следовници на просветителите, които милеят за род и родина. И както обичаме България, така да обичаме и българския език, който предците ни възпяваха, отглеждаха и браниха!"

Честит празник!

Мартин Митев - Председател на Общински съвет - Плевен