Предлагат електронното обучение да се прилага и по време на грипни ваканции

Според министъра обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще

Работи се по законова промяна, която да дава възможност електронното обучение да се прилага и при бъдещи грипни ваканции. Това обяви през седмицата министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред депутатите от ресорната парламентарна комисия.

"Трябва да продължим да надграждаме", заяви той.

Той обясни, че системата е стартирала с временни правила заради възникналата епидемия от коронавирус. По думите му до края на това десетилетие основните образователни ресурси за учениците трябва да бъдат електронни, предаде tribune.bg.

Според министъра обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще. По думите му то е стартирало успешно благодарение на ситуацията и на усилията, положени от учителите, както и на добрата ангажираност на родителите. Според него обаче то си има и своите трудности и дефицити.

Вълчев е категоричен, че в никакъв случай електронното не може да замести присъственото обучение в училище и в следващите години, десетилетия, системите на образованието ще продължат обучителния процес в традиционната класна стая.