5 отбора от Плевенско ще играят в Северозападната Трета лига

Това са Спартак (Плевен), Левски 2007 (Левски), Вихър (Славяново), Партизан (Ч.бряг) и Ювентус (Малчика)

Отборът на Янтра (Габрово) е новият шампион в Северозападната Трета лига. Това стана факт след решението на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, който сложи край на първенствата в третото ниво на родния футбол.

По предложение на президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, в шампионатите от Трета лига за крайно се приема класирането към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Така Янтра (Габрово) приключи този странен сезон като първенец в Северозападна Трета лига с аванс от четири точки пред втория Севлиево и на пет пред третия - Вихър (Славяново). Четвърти в подреждането е тимът на Партизан (Червен бряг). На последното 14-то място финишира съставът на Ювентус (Малчика), но изпадащи отбори от Северозападната Трета лига няма да има.

През новия сезон към лигата ще се присъединят изпадналият от Втора лига Спартак (Плевен) и лидерът в ОГ Плевен - Левски 2007 (Левски). Така се очертава Плевенска област да бъде представена от пет отбора.