Не дадоха ход на делото срещу тримата непълнолетни, нападнали и ограбили 82-годишна баба в Бъркач

Не се е явил родител или попечител на единия от подсъдимите, а негово присъствие е задължително

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу В.С.Д, П.Т.В и Я.Б.И. и тримата непълнолетни, и тримата oт село Бъркач, община Долни Дъбник.

Те са обвинени в това, че на 07.01.2020 г. в Бъркач, като непълнолетни, могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители помежду си, са отнели парична сума в размер на 140 лева, от владението на осемдесет и две годишната Ц.С.Ц., като употребили за това сила и грабежа е придружен със средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на левия й крак. За това престъпление закона предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

В проведеното вчера съдебно заседание не е даден ход на делото, тъй като не се е явил родител или попечител на единия от подсъдимите, а негово присъствие е задължително. Това е наложило отлагане на делото, като следващото съдебно заседание ще се проведе на 08.07.2020 година.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"