Люси Дяковска представи идеята си за създаване на фондация "За Кайлъка"

Певицата ще дари свои лични средства за старта на работа на фондацията

Идеята за създаване на фондация "За Кайлъка" обсъди днес на среща с областния управител Мирослав Петров световно известната поп изпълнителка Люси Дяковска.

"Паркът може да се "даде" на хората, защото една фондация в крайна сметка работи чрез партньорства и дарения, а в Плевен има достатъчно дарители, които биха се включили в такава кауза.", каза Люси Дяковска, представяйки идеята си за създаването на фондация "За Кайлъка".

По думите й в Плевен има доста групи, които така или иначе работят и те биха били по-щастливи, ако имат още повече възможност да го правят, да се чувстват съпричастни и да имат сигурността на едно устойчиво постоянство на инициативите за облагородяването и поддържането на "Кайлъка".

Сред идеите, които Люси Дяковска сподели бе и стимулиране на образователни инициативи, свързани с природата, залесяването и грижата за парка.

"Убедена съм, че много директори на училища ще се включат в това", каза Дяковска."„Аз живея от една година в "Кайлъка" и познавам всички пътеки и виждам какъв потенциал има да се направят кътове за отдих, за спорт и забавление. За мен парк Кайлъка е мисия и силна лична емоция", допълни тя.

Люси Дяковска ще дари свои лични средства за старта на работа на фондацията, убедена в значимостта на тази кауза и вдъхновяващата сила на личния пример.

В хода на разговора бяха коментирани въпроси, касаещи възможностите за поемане на задължения от страна на фондацията, която да е с публична цел, кой е отговорен за даването на тези решения и докъде те могат да се разпростират, по какъв начин може да се направи план за работа по поддръжката на площите и облагородяване на цялата територия на парк Кайлъка, не само на неговата централна част.

Областният управител Мирослав Петров се ангажира да проведе административни и юридически консултации, за да се реализира тази чудесна идея. По думите му Плевен има огромен потенциал да привлече много туристи и превръщането на парк "Кайлъка" в притегателно място за спорт или еко туризъм би дало още по-пъстър облик на града като атрактивна туристическа дестинация.