Рецидивист от Плевен застава на подсъдимата скамейка за грабеж

Обвиняемият е осъждан

На 10 юни, сряда, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против С.Н.Б., на 28 години от град Плевен.

Той е обвинен в това, че на 22.06.2019 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – на обща стойност 468 лева от владението на собственика Х.С.Л. от гр. Плевен, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила-издърпване – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр.с чл. 198, ал. 1, вр. с чл. 29, ал. 1, б.„а” и б.„б” от НК.

Обвиняемият е осъждан. След излизането си от затвора на 28.02.2019 г., не работел и запълвал ежедневието си в срещи с лица от криминалния контингент. На 22.06.2019 г. около 02,45 ч, бил в близост до кръстовището на ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Цар Самуил“. По същото време пострадалият, заедно със свой познат се прибирали към домовете си. С.Б. забелязал мъжа носи на рамо си кожена чанта и решил да я вземе. Изскочил внезапно зад гърба му и дръпнал рязко чанта, при което дръжката й се скъсала и бързо избягал.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия