Започна проверка на личните стопанства в община Левски

До сега са проверени личните стопанства в селата Градище, Божурлук, Аспарухово, предстои в Стежерово

Днес в заседателната зала на община Левски се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия. Председателят на комисията Кольо Домеников откри заседанието, в което участва кметът на общината Любка Александрова, кметовете на кметства в общината за постигане на взаимодействие при изпълнението на заповедта на Директора на ОДБХ –Плевен.

Д-р Димитър Владимиров – официалният ветеринарен лекар на община Левски информира, че е започнала проверка на личните стопанства в общината. Всички получили 300 лв. обезщетение във връзка с африканската чума по свинете ще бъдат проверени спазват ли ветеринарно медицинските изисквания /съгласно Чл. 11 от НАРЕДБА № 44/

До сега са проверени личните стопанства в селата Градище, Божурлук, Аспарухово, предстои в Стежерово. До 30 юни ще бъдат проверени всички селища в община Левски. Срокът за подготвяне на информацията за състоянието на личните стопанства в общината е до края на юни, посочи д-р Владимиров.

На заседанието беше възложено на кметовете на кметства да направят проверка на територията на селата за лични стопанства, в които се отглеждат свине. При откриване на стопанства, които не отговарят на изискванията на чл. 11 от НАРЕДБА № 44, да сигнализират за да се вземат нужните законови мерки - съставя се акт от 300 лв. и започва процедура за изследване за сметка на стопанина.

Всички животински обекти, не само свинете, подлежат на регистрация и това стопаните трябва да направят своевременно