Удължават извънредното епидемично положение до 30 юни

Мисия

10-06-2020, 10:39

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Така трябва да продължи: дисциплина, дистанция, дезинфекция, коментира Бойко Борисов

Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение с 15 дни до 30 юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет. 
"Час и нещо умувахме. Повишението на заболелите от коронавирус считаме, че се дължи на Доспат, Сърница, село Ясенец. Овладяваме ги, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх и да затваряме производствата. Така трябва да продължи: дисциплина, дистанция, дезинфекция. Нищо положително не се е случило, нищо различно отпреди месец или два няма, пандемията се увеличава. Радостният факт е, че и излекуваните се увеличават в условията на почти нормален начин на живот на културата, икономиката, бизнеса и всички останали“, допълни той.

Министър Кирил Ананиев ще даде разяснения какви ще са мерките, но като цяло ще продължат да бъдат такива, каквито са в момента. По препоръка на щаба маските остават задължителни в градския транспорт. "А не да си ги носят на шията", подчерта Борисов. Но на закрито те ще са само препоръчителни.

Театрите и кината ще могат да заработят от 15 юни на 50%.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен