Ден на икономиста в ДФСГ "Интелект" - Плевен

На 11 юни в България се отбелязва Празника на икономистите. Денят е обявен за професионален празник през 2005 г. с решение на Министерския съвет по повод 110 годишнината от създаването на първото българско икономическо дружество през 1895 г.
Денят на икономиста в ДФСГ "Интелект" се отбеляза със серия от инициативи всяка година на 11-ти юни от младите икономисти на гимназията.
В началото на работния ден 11 ученици участват в инициативата "Икономист за един ден" – събитие, което поставя младите хора в реална работна среда и ги изправи пред предизвикателствата на икономиката в бизнес средите, НПО и държавните институции.

MASTERCLASS в който активно се включват ученици от 11 клас. В рамките на два часа, екипите от ученици на гимназията съвместно с учениците гости и представител на дискутират по икономически въпроси, демонстрират знания и умения и представят вижданията си за икономическо развитие и просперитет на региона и страната.

Със серията събития Ръководството на Гимназията и преподавателите по икономика затвърждават традицията всяка година през месец юни, заедно с възпитаници от други гимназии, да се чества годишнина от официално обявения през 2005 година с решение № 320/29.04 на МС – Ден на икономиста.

Участие в Първото онлайн национално състезание на най-добрите ученически компании от програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България. Три учебни компании от ДФСГ „Интелект“ – Ук Бетър Джуниър, УК Еуфория и УК Фиеста взеха участие в МЛАДЕЖКИ БИЗНЕС ФОРУМ.

Програмата помага на младите хора да оценят и по-добре да разберат ролята на бизнеса в нашето общество. Чрез практическия опит, който получават, като организират своя учебна фирма, учениците изучават основата на свободното пазарно стопанство и как оперират фирмите. Това информират от ДФСГ „Интелект“.