Борисов към Спартански: В края на 2021 г. може да ме поканиш на кафе по магистралата (Видео)

"След 100 години няма да ме има нито мен, нито Спартански - това са проекти за хората", заяви премиерът

Бойко Борисов продължава да обикаля България. Както Plevenutre.bg писа, той инспектира по-рано днес строителството на магистрала "Хемус" в участъка от Боаза до Плевен и Ловеч. Това се случи навръх 61-я му рожден ден.

След повече от час шофиране с джипа по отсечката, където се строи, премиерът се срещна с кметове. На място го чакаха кметицата на Ловеч Корнелия Маринова и градоначалникът на Плевен Георг Спартански.

"За нашия регион е изключително важен този проект и е хубаво, че най-после ни дойде редът и на нас, защото Северна България чака тази магистрала знаете от колко време. И с това темпо, с което върви се надяваме, че в следващите 2-3 години това ще бъде един завършен проект, който ще реши много въпроси на цели области от Северозапада", заяви пред медиите Георг Спартански.

"В края на 2021-ва година, ако вървиме с това темпо и не стане някоя глупост, може да ме поканиш на кафе по магистралата в Плевен", обърна се Борисов към Спартански. "С удоволствие", отговори му кметът.

"Работата е тежка, виждате как се работи с 50-100 тона тежки камиони и машини. Но хората не спират да работят и сигурно жените им се притесняват", отчете премиерът след като двамата кметове му благодариха горещо за бързото строителство на магистрала "Хемус".

"Изграждането на пътищата беше трудоемко, за да може да почнат да строят, да вървят машините и камионите. И сега вече строиме с пълна скорост. Парите са изведени в отделна сметка още преди две години, за да са сигурни хората, че е е необратим процесът. И София, Плевен, Ловеч, Търново, Шумен, Търговище, Варна... 2024 г. ще е готово всичко", коментира Борисов. 

"Това, което правим с кметовете, то е само за хората. След 100 години няма да ме има нито мен, нито Спартански. Това са проекти за по 100 години и нагоре", посочи Борисов.