Георг Спартански категорично отрече спекулациите, че се укриват смъртни случаи при пациенти с COVID-19

Броят на смъртните случаи в община Плевен е най-нисък тази година спрямо предходните 6 г.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който също беше на инспекцията на АМ "Хемус" заедно с премиера Бойко Борисов, обясни, че броят на смъртните случаи в община Плевен е най-нисък тази година спрямо предходните 6 г. и категорично отрече спекулациите, че се укриват смъртни случаи при пациенти с COVID-19.

"Да, имаме тежък, сериозен проблем. Oт световен мащаб e, но не трябва да се прекалява със страховете на хората, което, разбира се, не значи, че не трябва да спазваме никакви мерки. Ако не се пазим сами, няма кой да ни пази. Но спекулациите, че се крият смъртни случаи и т.н. категорично не са верни. Статистиката го доказа по абсолютно нeсъмнен начин, Не трябва да се спекулира с фактите и да се насаждат страхове повече отколкото е здравословно и нормално", коментира Спартански.

"Трябва да свикнем  смисълта, че го има, да се пазиме, да внимаваме. Безспорно е лошо. Вече доста сме усвоили техниките за борба с него. За радост смъртността е ниска. Трябва да пазим възрастните и болните хора", каза по темата за коронавируса Бойко Борисов и допълни: "Няма да затваряме повече".