Невяна Владинова: Дадох много на спорта, но е време да се оттегля

Плевенчанката е взела важно решение за бъдещето си

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Невяна Владинова обяви планове да се оттегли от активния спорт. 26-годишната гимнастичка разказа пред БТВ, че е изпълнила почти всичките си мечти – най-голямата от които била да участва в Олимпиада.

"Много обичам гимнастиката. За мен тя е целият живот, но все пак някога трябва да спреш. Аз взех това решение. Но аз дадох много на спорта, взех много от него и е време да се оттегля като гимнастичка, но със сигурност ще остана в спорта и ще помагам с каквото мога. Вече идват по-млади, по-талантливи и по-добри състезателки", обясни мотивите си тя.

Владинова възнамерява да прекрати състезателната си кариера след олимпийските игри в Токио догодина, но остава в спорта и ще помага както може.

"Почти всичките си мечти в спорта сбъднах, най-голямата естествено беше да участвам на олимпиадата. Това е едно незабравимо преживяване и съм абсолютно удовлетворена от това, което съм постигнала. Най-силните ми качества са търпение, никога да не се отказвам, да се боря до последно и увереност", добави Владинова.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен