Инициативата "Капачки за бъдеще" се подновява и Плевен отново е част от нея

Всички, които събират капачки, могат да ги предадат тази събота

Много хора в България продължават да събират пластмасови капачки. Този уикенд те ще могат да ги предадат и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилни отделения в България.

Инициатори и този път са "Капачки за бъдеще", които за по-малко от 2 години подмениха най-старите кувьози в 22 общински болници в България, като най-младия от тях беше от 1989 година.  Успеха постигнаха чрез събиране на пластмасови капачки и дарения. До момента тези кувьози са помогнали на стотици бебета! Кампанията продължава да помага, като през 2020 г е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детски отделения.

"От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения”, припомнят основателите Мартина Йорданова и Лазар Радков.

Ако искате да подкрепите кампанията в Плевен, заповядайте на 20 юни, събота, от 10:00 до 14:00, "Кауфланд", ул. Гренадирска 119.

"Благодарим на всички, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв шанс България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове) да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности! Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца. Но успяхме да се справим - заедно! Сега е време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!", споделиха още организаторите.