Виляна Миланова с изложба в родния град Левски за Празници на изкуствата "Парцалев - 2020"

Изложбата ще гостува до 25 юни

Виляна Миланова направи дебютна изложба в родния град Левски в рамките на Празници на изкуствата "Парцалев - 2020".

Изложбата на съвременно текстилно изкуство "Текстилно" - отчасти, и три живописни картини във фоайето на НЧ "Г. Парцалев" са част от творбите на Виляна в Австрия. За жалост при обстоятелствата през последните месеци тя не е успяла да вземе повече, сподели за радио "Левски".

Като възпитаничка на Националната художествена академия Виляна продължава да прави това което харесва и обича, а благодарение на проект "Дебюти" на Национален фонд "Култура" става възможна и изложбата в родния град Левски.

Ситуирана в центъра на пространството в НЧ "Георги Парцалев-1901" е инсталацията "Нишки". По време на пандемията създава и представя в изложбата и "Инсталация в розово".
В изложбата е показана и нейна изработка със слушалки, създадена за сляпо-глухи хора, като слушалките са брайлов код ,на който пише: "Сега аз виждам".

Представените творби са част от няколко нейни изложби в Австрия, отчасти във Финландия и Италия.В България тя почти не е показвала своето изкуство и сега се радва и иска то да стигне до съгражданите и сънародниците и.

Заместник кмета на Община Левски - Кольо Домеников и председателят на НЧ "Георги Парцалев-1901" - Силвия Йорданова поздравиха и благодариха на Виляна Миланова за възможността по време на празниците в памет на големия Парцалев да се докоснем до красотата и духа на нейното изкуство. Изложбата ще гостува до 25 юни.