Отложиха Световното първенство по олимпийско карате за 2021 година

Причината е неясната обстановка в световен план с коронавирус пандемията

Световната карате федерация официално отмени провеждането на Световното първенство по олимпийско карате, което бе насрочено за 17-22 ноември. Причината, разбира се, е неясната обстановка в световен план с коронавирус пандемията, съобщава boec.bg. Мондиалът в каратето се провежда на всеки две години, като за 2020-та бе планирано 25-то му издание.

Членовете на изпълнителния комитет на WKF са одобрили пренасрочването на голямото състезание за ноември 2021 г., като домакинството на Дубай си остава непроменено.

Освен това, бяха пренасрочени още няколко големи събития от официалния календар на федерацията. Световните първенства за кадети, юноши и до 21-годишна възраст, които трябваше да се състоят през 2021 г., ще се преместят за 2022-ра. Световното през 2022-ра в Унгария се пренасрочва за 2023-та, за да се запази двугодишния период на провеждане.

Последното Световно първенство се проведе в Мадрид през 2018 г. Тогава най-голямата ни надежда в олимпийското карате Ивет Горанова спечели бронзов медал.