Отборът на ВВВУ "Георги Бенковски" – четвърти в шампионата по военен многобой

От името на Министерство на отбраната индивидуалните и отборни победители получиха заслужени отличия

На 25 юни с крос 8000 м при мъжете и крос 4000 м- жени завърши Държавния военен шампионат по военен многобой в Шумен. Предният ден бе състезанието по хвърляне на граната.

Състезателите се представиха отлично на кроса. Ст.серж. Ивелина Колева и курсант Михаил Палов се класираха на четвърто място. Отборно жените са първи , а мъжете – трети.

Отборът на ВВВУ "Георги Бенковски" и при мъжете и при жените завърши на почетното четвърто място в комплексното отборно класиране на многобоя. Първите три позиции при мъжете са за отборите на СКСО, Сухопътни войски, Военновъздушни войски, а след нашите момчета са СКИС, Военна полиция, ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" и СКС.

При жените, най-добри са постиженията на дамите от Сухопътни войски, СКСО и Военновъздушните сили , а след отбора на ВВВУ "Георги Бенковски" се класират ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", СКС, Военна полиция и СКИС.

В крайното индивидуално класиране при жените ст.серж. Емилияна Стоилова е 14-та, Ст.серж. Ивелина Колева-16-та , курсантките Василена Маркова и Кръстина Борисова са на 17-то и 22- ро място.

Мл. серж. Цветелин Цаков е 17-ти в крайното индивидуално класиране при мъжете, следван от ст. серж. Иван Белчев -18-ти, ст. серж. Симеон Стоянов е на 20-та позиция, курсант Михаил Палов е 22-ри и мл .серж. Драгомир Петров-31-ви.

Опитът от грешките и постиженията, контактите между състезателите, организацията на многобоя ще бъдат анализирани от всички, които участваха в мащабния спортен военен шампионат.

От името на Министерство на отбраната индивидуалните и отборни победители получиха заслужени отличия.

Това бе второто достойно представяне на отбор на ВВВУ "Георги Бенковски" в състезание от Националния армейски спортен календар за 2020 г.

Младежите посетиха и Мадарския конник , част от археологическия резерват Мадара.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"