Снайперисти от ЕЦНП – Плевен демонстрираха умения

Заключителния етап от подготовката им бе наблюдаван от бригаден генерал Стоян Шопов

Подготовката на снайперистите от формированията на Сухопътните войски за изпълнение на различни по трудност задачи завърши днес, 26 юни, с изпити за проверка на физическата подготовка на военнослужещите, усвоените от тях умения по военна топография, както и по тактико-специална подготовка.

Заключителния етап от подготовката на снайперистите, която се проведе в 31-ви механизиран батальон - Хасково, беше наблюдаван от бригаден генерал Стоян Шопов – командир на 2-ра механизирана бригада. Военнослужещите демонстрираха умения по скрито придвижване в местност, ориентиране по азимут и заемане на позиция за изпълнение на задача по разузнаване и унищожаване на цел. Бригаден генерал Шопов даде висока оценка на действията на военнослужещите и на точните попадения в стрелбата, както и на добрата организация, създадена от ръководителите на подготовката.

В двуседмичния сбор участваха снайперисти от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода и Единния център за начална подготовка – Плевен.