Подсъдима не се яви на заседание, съдът разпореди принудителното й довеждане

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 22 юли

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.М. oт Комарево.

Обвинението срещу нея е за това, че на 07.07.2019 г. в с. Комарево, обл. Плевен, намерила чужди движими вещи – мъжко кожено  портмоне с намираща се в него сума от 70 лв., дебитна карта, лична карта и СУМПС на П. П., талон за лек автомобил и карта на ШЕЛ, всички вещи на обща стойност 74 лв. и в продължение на една седмица не съобщила за тях на собственика и на властта /престъпление по чл.207, ал.1 от НК/. Както и за това, че на 08.07.2019 г., при условията на продължавано престъпление в гр. Гулянци и в гр. Плевен, използвала чужд платежен инструмент – дебитна карта, като без съгласие на собственика извършила три трансакции – общо за 626 лв., като на два пъти изтеглила от банкомат общо 600 лв. и извършила плащане на каса в магазин за сумата от 26 лв./престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК/.

В съдебното заседание не се е явила подсъдимата, без да посочи уважителна причина за това. Делото не може да се гледа в нейно отсъствие, поради което не е даден ход на делото и същото е отложено.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 22.07.2020 година, за когато на подсъдимата е постановено принудителното й довеждане от ОЗ „Охрана“.